PORTFOLIOJill Kreeft

Design & Fotografie

Over mij

Hi, ik ben Jill! Een 24-jarige creatieveling die zich graag bezig houdt met het maken van mooie dingen. Afgelopen januari (2021) heb ik de 4-jarige HBO-studie Communication and Multimediadesign aan de Hogeschool van Amsterdam succesvol afgerond. Communication and Multimediadesign is een ontwerpopleiding voor digitale media waar de focus, tijdens het ontwerpen, op de gebruiker ligt. Tijdens deze studie heb ik mij ontwikkelt tot UX- en Visual Designer met een passie voor fotografie en grafisch ontwerp.

Ik ben van nature leergierig aangelegd, wat heeft geresulteerd in het afronden van verschillende opleidingen in verschillende branches. Maar in de wereld van digitale media, reclame en print voel ik mij vanaf het eerste moment 'thuis'. Naast mijn opleiding heb ik verschillende cursussen gevolgd met betrekking tot fotografie en grafisch ontwerp. Waaronder de minor Creatie en Beeldtaal aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze minor heb ik concepten bedacht en uitgewerkt tot producten, maar ook verschillende fotografische opdrachten mogen doen zoals reportage- en landschapsfotografie.

In mijn vrije tijd wandel ik graag (vaak met een camera in de hand), ben ik aan het tekenen/illustreren of ben ik bij mijn Friese paard Bouke. In de winter ben ik ook graag te vinden op de Oostenrijkse pistes op een snowboard of op ski's. Ook maak ik regelmatig ontwerpen onder de naam JLL Design, deze ontwerpen kunnen verschillen van het ontwikkelen van een huisstijl of website tot aan het ontwerpen van een (wens)kaart. Enkele van deze ontwerpen kun je hier terugvinden.

OPLEIDINGEN

Communication and Multimediadesign @ Hogeschool van Amsterdam

2016 - 2021

Diploma behaald. Een ontwerpopleiding voor digital interactive design met de focus op het realiseren van oplossingen die optimaal aansluiten bij de behoeften van de gebruiker. Afgestudeerd in de richting van Digital Designer (UX- en Visual Design).

Minor Creatie & Beeldtaal @ Hogeschool van Amsterdam

feb 2018 - juli 2018

Tijdens deze minor leer je visueel denken en communiceren door middel van analyses. Ontwikkelen van concepten, vormgeving, fotografie, filmografie en het uitwerken van idee├źn tot producten.

Medisch Secretaresse @ Schoevers Opleidingen, Rotterdam

jan 2016 - juli 2016

Diploma behaald.

Directiesecretaresse @ Schoevers Opleidingen, Utrecht

sep 2015 - juli 2016

Diploma behaald.

Secretaresse @ Schoevers Opleidingen, Arnhem

sep 2014 - juli 2015

Diploma behaald.

Sportmassage @ Gelders Opleidingsinstituut, Arnhem

sep 2013 - juli 2014

Diploma behaald.

Schoonheidsspecialiste @ Amice, Barneveld

sep 2012 - juli 2013

Diploma behaald.

Ervaring

Designer | Verbeek RSW, Renswoude

juni 2020 - dec 2020

Grafisch ontwerp; ontwerpen van busbelettering, logo's, huisstijlen, Airtex wanden (interieur), evenement uitingen, social media, visitekaartjes etc.

Stagiaire Visual- & UX Design | Lukkien, Ede

feb 2020 - jul 2020

Halfjaar stageperiode als stagiaire UX- en Visual Design bij de afdeling Digital.

Visual Designer (ZZP) | Jungle Minds, Amsterdam

juli 2019 - aug 2019

Tijdens de zomerperiode aan de slag gegaan als Visual Designer bij Jungle Minds in Amsterdam.

Algemeen Bestuurslid | IAM Core, Amsterdam

jan 2019 - dec 2019

IAM Core is de studievereniging van de opleiding Communication and Multimediadesign (Hogeschool van Amsterdam). Als bestuurslid heb ik samen met drie andere studenten de vereniging in goede banen geleid. Ik was onder andere verantwoordelijk voor social media beheer, content creatie en het organiseren/begeleiden van het jaarlijkse introweekend voor nieuwe CMD-studenten.

Creative & Owner | JLL Design, Ede

dec 2018 - heden

In december 2018 heb ik mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Onder de naam JLL Design maak ik verschillende ontwerpen, van logo's tot websites tot (wens)kaarten.

Werkzaamheden

Web Design

Grafisch ontwerp

FOTOGRAFIE